OKULUMUZUN İŞBİRLİĞİ YAPTIĞI VE YÜRÜTTÜĞÜ PROJELER

OKULUMUZUN İŞBİRLİĞİ YAPTIĞI VE YÜRÜTTÜĞÜ PROJELER

Okulumuz, Sivas valiliği tarafından yürütülen "700 fikir 700 proje" isimli projeler grubundaki projelerde aktif olarak yer almaktadır. Aktif olduğumuz 5 adet proje vardır. Ayrıca okulumuz aktif olarak "eTwinning" projeleri yürütmektedir. "700 fikir 700 proje" progelerimiz:

1. İMRANLI'DA GENÇ WEB EDİTÖRLER YETİŞİYOR"

Lisemizde gençlere web editörlüğü alanında deneyim kazandırmak için bu projeyi gerçekleştirdik. "wix.com" adlı platform üzerinden ücretsiz bir şekilde, öğrencilerimizin de kullanımıyla kendilerini ifade edebilecekleri ve web sitesi yönetimini öğrenecekleri bir ortam hazırlayacağız. Çalışmamıza ilçe halk eğitim merkezimizin bilgisayar sınıfında 20 mayıs 2022 tarihinde başladık.

2. İMRANLI'YA NEFES DOĞAYA CAN VER

Lİse öğrencilerimiz ve ilçe protokolünün katılımlarıyla ilçemizde uygun bir alanda TEMA vakfı yöneticileriyle birlikte fidan dikerek bir hatıra ormanı oluşturacağız. 17 mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirdiğimiz bu proje ile öğrencilerimizde doğaya karşı saygı bilincini arttırmayı hedefliyoruz. 

3. TARİHİN İÇİNDE KARACAÖREN SIBYAN MEKTEBİ

Haziran ayında ilçemiz sınırlarında Karacaören köyünde bulunan tarihi sıbyan mektebini öğrencilerimiz ile birlikte ziyaret edeceğiz. Orada öğrencilerimize tarih konulu bir seminer verip eğitim tarihi konusunda bilgilendireceğiz.  

4. TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELEDE ÇÖZÜM AİLEMİZ

Bu projede öğrencilerimizin teknoloji bağımlılığı konusunda bilgilendirilmesi ve bu konuda çözüm üretilmesi hedeflenmiştir. Rehberlik öğretmenimiz bu konuda velilerimize bir seminer vermiştir. Haftanın bir gününde (çarşamba günleri) gençlerin telefon, bilgisayar, televizyon vb. teknolojik aletlerden uzak durup aileleri ile vakit geçirmeleri ve faydalı aktiviteler yapmaları istenmiştir. 

5. TEMİZ YARINLAR İÇİN ÇEVRENE BAK

Lisemizde bir gryp öğrenci ve ilçe protokolü ile çevre farkındalığı oluşturmak için ilçemizde seçilen bir bölgeyi temizliyoruz.Proje 17 mayıs 2022 tarihinde hayata geçirilmiştir.  

"eTwinning" projelerimiz:

1. MY FIRST MOVIE

Okulumuzda ingilizce öğretmenleri Hüseyin Yıldırım ve Feyza Düzenli tarafından yürütülen "my first movie" isimli eTwinning projesi başarıyla tamamlandı. Projede 10 adet Türkiye£den ve 1 adet İspanya'dan toplam 11 öğretmen bulunuyor. Öğrencilerimiz proje kapsamında "reading (okuma), writing (yazma), listening (dinleme) ve speaking (konuşma)" becerilerini geliştirecek aktivitelerde bulundu. Ve final ürünü olarak da okulların çektiği kısa filmlerden oluşan bir film ortaya çıktı.

2. THIS IS MY CITY

Okulumuzda ingilizce öğretmeni Hüseyin Yıldırım tarafından yürütülen "this is my city" isimli eTwinning projesi başarıyla tamamlandı. Projede 8 adet Türkiye'den, 1 adet Yunanistan'dan, 1 adet İtalya'dan, 1 adet Sırbistan'dan ve 2 adet İspanya'dan olmak üzere toplam 14 öğretmen bulunuyor. Öğrencilerimiz proje kapsamında "reading (okuma), writing (yazma), listening (dinleme) ve speaking (konuşma)" becerilerini geliştirecek aktivitelerde bulundu. Ve final ürünü olarak da okulların bulunduğu şehirlerin tanıtıldığı bir belgesel ortaya çıktı.

3. MY ENGLISH TRAVEL

Okulumuzda ingilizce öğretmeni Hüseyin Yıldırım tarafından yürütülen "my english travel" isimli eTwinning projesi başarıyla tamamlandı. Projede 9 adet Türkiye'den ve 2 adet İspanya'dan toplam 11 öğretmen bulunuyor. Öğrencilerimiz proje kapsamında "reading (okuma), writing (yazma), listening (dinleme) ve speaking (konuşma)" becerilerini geliştirecek aktivitelerde bulundu. Ve final ürünü olarak da 10. sınıf ingilizce kitabındaki etkinlikleri zenginleştirecek, bu etkinliklere alternetif olarak kullılabilecek çeşitli yazılı, sözlü ve video belgeler ortaya çıktı.

04.06.2022 166

04-06-202204-06-2022